Het Recht van de Sterkste titel

 

Disco

“Een discobol/discobal/spiegelbol is een met kleine spiegeltjes beklede bol die dient om een theatraal lichteffect te bewerkstelligen. Vaak is de discobol aan een motor bevestigd zodat deze kan draaien, door de discobol met spots vanuit verschillende zijden te belichten wordt een patroon van bewegende lichtvlekjes verspreidt. De discobol werd vooral populair door zijn toepassing in discotheken in de jaren 70. [Wikipedia]”

Terwijl ik een paar weken geleden opperde tegen Tijmen dat wij ook eens een discobol moesten hebben, had de Santenkraam het cadeau voor de verjaardag van Tijmen al in huis gehaald. En kreeg hij die twee weken geleden omdat ze helaas op het feest zelf niet konden komen. Dus zaterdagmiddag de discobol opgehangen. En ja hoor, in plaats van het voor ons zo gebruikelijk ‘kringgesprek-feestje’, werd het een dampend en stampend feest, allemaal dankzij de discobol!

Toen wij vanavond daar min of meer van bijgekomen waren besloten we te kijken welk effect het zou kunnen hebben op onze rustige zondagavond: Lichten uit, discobol aan, dansmuziek aan en voor de tweede avond op een rij ging het los! Wij dansten, schudden de billen, draaiden de heupen… En daarna genoten wij, al loungend op de grond (normaal ‘lig’ je, maar met een discobol ‘lounge’ je) van ons discobolletje die alle lichtjes probeerde te pakken.

Vanaf nu elke avond Disco HRVDS!

 

 

Geplaatst door
19 november 2012, 20:19

 

Cyriel Het Recht van de Sterkste
Prosper Het Recht van de Sterkste