Met het oog op ons aanstaande vertrek zitten jullie vast boordevol vragen. Dus eindigen we hier net zoals we begonnen, met een What the FAQ!?

Hebben jullie een beetje bezoek uit Nederland gekregen?

Ja! Zelfs deze week kwamen nicht Prajna en haar man Matthijs op het nippertje nog even bij ons op bezoek. En door het jaar heen kwamen opa Gidi (twee keer), oma Mette, tante Kris, neefje Otto, tante Brechje (tijdens -40 gevoelstemperatuur, Canada-proof forever!) en vriend Paul (die het combineerde met een travelling fellowship in Ottawa) langs. En uiteraard bezocht Canada-maatje Suzanne (die zelf een fellowship in London ON deed) ons om Ottawa op de fiets te verkennen en samen de Chili Peppers te zien tijdens Bluesfest.

Hebben jullie dit jaar nog post uit Nederland gekregen?

Ja, de belastingdienst wist ons uitstekend te vinden en stuurde ons verzoeken voor aangifte inkomstenbelasting, aangifte wereldinkomen, afwijzingen verzoek uitstel aangifte inkomstenbelastingen, toewijzingen verzoek uitstel aangifte inkomstenbelasting en nog twee brieven waarbij volkomen onduidelijk was welk verzoek werd afgewezen omdat er ergens een handtekening/BSN/datum/kenmerk* (*doorhalen wat niet van toepassing is) ontbrak.

Behalve de officiele instanties waren er gelukkig ook vele lieve vrienden en familie die ons; een ‘heimwee naar NL’-pakketten stuurden met onder andere rookworst-usb-stick, hagelslag, echte rookworst, nasikruiden, drop, Joost Swarte t-shirts, cd’s en een Robin-boek. Zelfs verjaardags- en Sinterklaascadeautjes werden per post verstuurd en zelfs persoonlijk gebracht. Maar ook brieven, tekeningen, kaarten vonden allemaal hun weg naar Ottawa, waarvoor allen hartelijk dank!

Wanneer komen jullie terug naar Nederland?

Op 23 augustus vertrekken we vanuit Montréal via IJsland naar Amsterdam. Op 24 augustus zetten we onze voeten weer op Nederlandse bodem na respectievelijk meer dan een jaar (Tijmen en Koosje Jans) en 6 maanden (José) weg te zijn geweest uit Nederland.

Is José nog steeds aan het werk?

Nee. Sinds vorige week vrijdag is het fellowship officieel afgelopen en is haar vakantie begonnen. Ze is drie keer vier maanden ‘gekoppeld’ geweest aan een orthopedisch chirurg die knie- en/of heupprothesen plaatst. Zonder eenieder te vermoeien met de details, heeft ze het enorm naar haar zin gehad, veel geleerd en overlaten met complimentjes het ziekenhuis vrijdag verlaten.

Zelfs tijdens de traumdienst om half 12 ’s nachts nog fris en fruitig

Heeft José eigenlijk een baan als jullie terugkomen?

Ja! Per 1 september begint ze als chef de clinique in de Sint Maartenskliniek. Op fietsafstand van ons huis in Lent en uiteraard een bekend ziekenhuis voor haar aangezien ze hier 3 jaar van haar arts-assistententijd heeft doorgebracht. Toen dit nieuws een paar weken geleden bekend werd viel er een enorme last van onze schouders, want op dit moment zijn er heel weinig banen voor bepaalde medische specialisaties, waaronder orthopedie.

En wat gaan jullie doen tussen nu en 23 augustus?

Inpakken, opruimen, spullen weggeven, afscheid nemen van onze vrienden, een poging doen een tijdrit onder de 20 min rijden (Tijmen) en een poging doen het laatste criterium in Canada uit te rijden (José). Daar zijn we donderdagavond as. mee klaar en dus vertrekken we vrijdagochtend naar de oostkust van Canada (The Maritimes). We zullen daar een aantal dagen later de Cabot-trail gaan fietsen, circa 300 kilometer in 8 dagen. Afhankelijk van het weer bezoeken we nog Prince Edward Island met zijn rode stranden en lobster-suppers en gaan we via een Fjord Saguenay in Quebec (jullie dachten vast dat die alleen in Scandinavië te vinden waren) zoetjesaan weer westwaarts richting Ottawa.

Verzoekvragen kunnen altijd ingediend worden!

Geplaatst door
26 juli 2016, 22:07