We hebben niet zoveel met auto’s. Oké, het moet geen Fiat Multipla zijn, maar als we er drie fietsen in kwijt kunnen en hij rijdt, zijn wij allang tevreden. Alleen zouden we graag ooit een kampeerbusje hebben en José heeft een zwak voor een Tesla. Tot zover onze wensen op autogebied.

De eerste twee maanden konden we het hier prima zonder auto af. We kochten een kidtrailer voor Koosje Jans en de boodschappen en huurden een auto als we op bezoek moesten naar een cottage. Toch was het onvermijdelijk dat we een rondje dealers zouden moeten maken. Met de winter die ons te wachten staat, wil je niet afhankelijk zijn van de fiets.

Helaas bleek ons budget wederom niet hoog genoeg voor een kampeerbusje of een Tesla, dus kwamen we twee weken geleden terug met een Honda Fit. Een klein oudedameswagentje van acht jaar oud, maar wel prima onderhouden en met verrassend veel bergruimte. En zoals José op internet vond een indrukwekkend betrouwbaarheidsgehalte. We besloten wel dat we hem een eigen naam moesten geven, omdat hij anders geen identiteit had. Het werd Tony de Fitster.

Afgelopen zondag tuften we met Tony de Fitster naar Josés collega om daar een hapje te eten. We parkeerden Tony tussen de twee SUV’s op de oprit en hadden een prima avond. Tussen hoofd- en nagerecht door liet de vrouw des huizes aan de andere gast haar auto zien. Wij dachten aan een van de twee grote auto’s buiten, liepen toch mee, moesten de garage in en daar stond Josés droomauto… We konden wel even mee een ritje maken? En echt, nadien snapte ik waarom José deze waggie hoog op haar verlanglijstje heeft staan.

Dat zei ik ook tegen José toen we terugreden. Koosje Jans keek ons vanaf de achterbank vragend aan. Ze had helemaal niet gemerkt dat wij even weg waren geweest, zij had het veel te druk met spelen gehad. Wij vertelden over het vernieuwende van de auto, over de snelheid waar hij mee accelereerde en hoe muisstil hij was. En dat we maar wat graag zo’n auto zouden willen hebben, maar dat ze ook erg duur zijn.

Koosje Jans had wel een oplossing. “Dan noemen we deze auto toch Tesla?”

Welkom in de familie, Tesla de Fitster!

Geplaatst door
30 september 2015, 21:18