Op een normale OK-dag komt mijn baas gewoonlijk om 8.30 AM de operatiekamer binnen, sluit zijn iPad aan op het muzieksysteem van de operatiekamer en schalt er tot 4 PM Canadese top 40 door de operatiekamer. Justin Bieber afgewisseld met Ed Sheeran, One Direction en Taylor Swift. Met een beetje geluk komen ook The Weeknd en Macklemore langs.

Afgelopen vrijdag was het niet veel anders, totdat we een lange pauze in het programma hadden. Mijn baas verscheen bij de volgende operatie zonder iPad, die had hij laten liggen op zijn kantoor. Maar omdat hij nooit zonder muziek opereert, vroeg hij nu zelfs of de scrub nurse dan alsjeblieft iets wilde zingen. Ik schiet haar te hulp en bied mijn iPad met Spotify aan.

Zo kan de operatie van start met de playlist ‘José’ op de speakers en sta ik op een gegeven moment vrolijk mee te neurien met ‘Deze donkere jongen komt zo hard’ van De Jeugd van Tegenwoordig. Totdat ik me besef wat ze zingen en ze dat godzijdank in het Nederlands doen. Gelukkig komt de Nederlandssprekende scrub nurse pas na deze operatie haar collega aflossen…

Geplaatst door
4 november 2015, 02:43