Aangezien we maar een jaar in Canada zullen zijn moeten we ervoor zorgen dat we allerlei typische Canadese zaken ons zo snel mogelijk eigen maken. We hebben nu nog maar 9 maanden, de tijd vliegt voorbij. En als we even niet opletten gaat er een feestdag voorbij (Labourday) waarbij we niet eens wisten waarom ze het vierden, laat staan dat we een kalkoen in de oven hebben gestopt en verkleed hebben opgegeten of zo… Dat ging ons niet nog een keer gebeuren, integreren en doen zoals de Canadezen is ons motto.

Gelukkig was daar Halloween, de perfecte integratiefeestdag. Het begon al met het krijgen van een pompoen van mijn baas, deze moest uitgesneden worden en bij de voordeur gezet. Dan weten de buurtkinderen dat wij Halloween-friendly zijn en er snoep te krijgen is. Overigens waren we vergeten snoep te kopen, dus deelden we mueslirepen uit… klein minpuntje op ons integratierapport.

Dezelfde avond waren we uitgenodigd op de Halloween-surprise-party voor de verjaardag van mijn Italiaanse collega. We durfden niet te ver buiten onze comfortzone met onze outfits…

Tijdens het feestje wierp de helft van de aanwezigen zich op als vrijwilliger om met Koosje Jans te gaan trick-or-treaten.

Terwijl Tijmen een poging deed bij Xena warrior princess, integreerde ik met een half-Nederlands lieveheersbeestje en een Zwitserse mädeln.

Koosje Jans integreerde achtereenvolgens met hond Lupin die een klein meisjesjurkje aan had,

met haar nieuwe babysitter; superwomen alias een 17-jarige Franse high-school-exchange-studente van de buren van mijn collega,

met iedereen op het feestje (terwijl Tijmen van zijn verwondingen bijkwam met een kopje koffie, ocherm….).

Integratie… euhm Halloween geslaagd!

Geplaatst door
8 november 2015, 18:25